Daily Hush Today

Daily News From Around the World

Halifax-man in rolstoel ontploft WestJet voor mishandeling tijdens de vlucht vanuit Toronto
World

Halifax-man in rolstoel ontploft WestJet voor mishandeling tijdens de vlucht vanuit Toronto

Een Halifax-man die een rolstoel gebruikt, roept WestJet op omdat hij hem de runaround heeft gegeven en slecht is uitgerust om zijn handicap op te vangen.

Connor Hirtle, die een C6-quadriplegisch is en de hulp van een verzorger nodig heeft, reisde zondag na een weekend met vrienden in Toronto terug naar Halifax.

Hij zegt dat hij anderhalf uur voor zijn vlucht op het vliegveld aankwam, maar langdurig werd opgezocht door de beveiliging van de luchthaven.

“Al mijn tassen zijn doorzocht. We hadden elk een handbagage, ieder van ons, mijn medische tas … het was allemaal om een ​​of andere reden grondig doorzocht, "vertelde Hirtle aan Global News. "Dat duurde een gemakkelijke 45 minuten, maar twee WestJet-vertegenwoordigers kwamen naar de beveiliging en adviseerden me:" We wachten op je. "

LEES MEER: ‘We kunnen niet plannen wat er gebeurt’: Westjet weigert terugbetaling van ticket voor stervende vrouw

Hirtle zegt bij de gate ongeveer 10 minuten voorafgaand aan zijn vlucht, maar een manager met WestJet vertelde hem dat hij niet mocht instappen.

Verhaal gaat verder onder advertentie

"We zaten daar waarschijnlijk 10 of 15 minuten te kijken naar het vliegtuig, gewoon daar bij de gate te zitten," zei Hirtle. "Er waren drie andere dames die (WestJet) ook niet zouden toestaan."

Nadat de vlucht was vertrokken, boekten Hirtle en zijn verzorger de volgende beschikbare vlucht naar Halifax. De vlucht omvatte een tussenstop in Ottawa, waarvan Hirtle zegt dat reizen nog moeilijker wordt, omdat hij vaak in en uit zijn stoel moet stappen.

LEES MEER: Canada's gezondheidszorgsysteem is niet ontworpen voor ouders met een handicap: experts

Hij belde WestJet en probeerde zijn geld terug te krijgen, maar kreeg te horen dat dat niet zou gebeuren.

"Ze legde zojuist uit dat dit een basistariefvlucht was, we kunnen het niet echt voor je veranderen, we kunnen je geen andere vlucht bezorgen," zei hij.

Hirtle maakt deel uit van een speciaal programma met WestJet dat hem een ​​beetje extra zitruimte geeft. Maar Hirtle zegt dat dit werd genegeerd tijdens zowel de vlucht naar Ottawa als Halifax, en hij zat in delen van de vliegtuigen met weinig tot geen beenruimte.

Hirtle merkte ook op dat zijn vlucht van Ottawa naar Halifax vertraging had opgelopen, omdat stewardessen wachtten op een moeder en haar zoon om aan boord te gaan.

LEES MEER: Kinderen met een handicap werden uitgesloten van B.C. scholen vorig jaar meer dan 3.000 keer: verslag

"Dat was prima, ik vind het helemaal niet erg om te wachten," zei Hirtle, "maar het was gewoon het feit dat (WestJet) me net in Toronto vertelde dat we dat niet mochten doen."

Verhaal gaat verder onder advertentie

Wanneer Hirtle reist, neemt hij een tweede rolstoel mee die hij gebruikt om te douchen. Die rolstoel, zegt Hirtle, belandde op zijn oorspronkelijke vlucht. Zijn andere rolstoel kreeg gedeeltelijke schade aan zijn rem en wielen.

“Ik verwacht wat, met hoe luchthavens en bedrijven met je bagage omgaan. Het is gewoon een beetje breekbaarder, waar ze zelfs op markeren, maar deze keer vond ik het gewoon niet erg, 'zei hij.

De vrouw zegt dat Air Canada haar ten onrechte uit het vliegtuig heeft getrapt


De vrouw zegt dat Air Canada haar ten onrechte uit het vliegtuig heeft getrapt

Nadat hij met verschillende WestJet-communicatievertegenwoordigers had gesproken en hetzelfde antwoord had ontvangen, wendde Hirtle zich tot sociale media om zijn frustraties te uiten.

Zijn Facebook-bericht werd honderden keren gedeeld, waarbij vele anderen Hirtle opriepen zijn geld terug te krijgen.

"Mensen walgen nogal van wat er aan de hand was," zei Hirtle. "Meestal doe ik dat niet, maar ik heb op veel vluchten gezeten en dit probleem nooit gehad."

“Ik heb gewoon te veel meegemaakt tijdens deze vlucht om er niets aan te doen. Het stoorde me gewoon behoorlijk, 'zei hij.

Tweet dit

Antwoord van WestJet

In een verklaring per e-mail aan Global News noemde WestJet de situatie "ongelukkig" en verklaarde dat ze contact opnemen met Hirtle om "onze excuses opnieuw aan te bieden samen met een verdere uitleg over ons beleid."

Verhaal gaat verder onder advertentie

Het bedrijf zou echter niet bevestigen of hij een terugbetaling zou ontvangen.

"Omdat we alle claims van deze aard zeer serieus nemen, zorgt ons team er ook voor dat eventuele schadeclaims voor mobiliteitshulpmiddelen snel worden verwerkt", luidt de verklaring. "Hoewel we erkennen dat deze situatie teleurstellend was, vragen we ten minste 48 uur van tevoren om ervoor te zorgen dat we aan deze verzoeken voldoen om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de behoeften van gasten die speciale assistentie nodig hebben."

LEES MEER: Canadese luchtreizigersrechten: wat reizigers pas in december zien

WestJet voegde eraan toe dat gasten worden aangemoedigd om ten minste 40 minuten voor vertrek bij hun gate aanwezig te zijn, aangezien hun uitschakeltijd voor instappen 10 minuten vóór een gepland vertrek is.

"Omdat we dagelijks meer dan 700 vluchten uitvoeren, kan begrijpelijkerwijs elke vertraging gevolgen hebben voor duizenden gasten. Ons beleid is er om ervoor te zorgen dat we een consistente ervaring bieden in ons netwerk," voegt de verklaring eraan toe.

© 2019 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.

.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *